Usein kysyttyä

Usein kysyttyjä kysymyksiä.

Onko Kehonhuoltamo FixIt vain urheilijoille?
Ei missään nimessä. Vaikka hoidamme paljon urheilijoita, on silti suurin osa asiakkaistamme ihan tavallisia ihmisiä, jotka haluavat parantaa hyinvointiaan.
En ole ennen käynyt fysioterapiassa, millaista se on?
Fysioterapeutti on terveydenhuoltoalan ammattilainen ja fysioterapian keskeisin tavoite on auttaa asiakasta parantamaan hyvinvointiaan. Tyypillisesti fysioterapian lähtöasetelma on kivun lievittäminen. Fysioterapia pitää sisällään fysioterapeuttisen haastattelun ja tutkimisen, jolla selvitetään kivun ja vaivan mahdollisia aiheuttajia., sekä hoidon. Kehonhuoltamo FixIt:n fysioterapia hoito-osuus koostuu suurimmaksi osaksi manuaalisista käsittelyistä, sillä asiakas ei voi niitä itse tehä. Tarpeen mukaan kotiin ja arkeen annetaan yksittäisiä helposti toteutettavia harjoitteita, joita on mielekästä tehdä ja joiden vaikutuksen huomaa välittömästi.
Millainen vaatetus fysioterapiaan?
Fysioterapiassa asiakas joutuu yleensä riisuuntumaan, jotta hoito voidaan kohdistaa paremmin, joten peittävä alusasu on suositeltava vaihtoehto.
Sivuillasi ei mainita hierontaa, miksi?
Fysioterapeutti ei ole hieroja. En myy hierontapalveluja, koska minulla ei ole hierojan koulutusta. Suosittelen aina tavallista klassista hierontaa haluavalle hakeutumista koulutetun hierojan paikkeille. Tällöin saat usein parempaa edullisemmin. Teen kuitenkin jonkin verran lähinnä urheilijoille ja aktiiviliikkujille erilaisia ylläpitäviä käsittelyjä, joissa käytän lähinnä Active Release Techniques käsittelyä. Olet tervetullut myös tällaisiin käsittelyihin, mutta ne eivät ole klassista hierontaa.
Miksi sivuillasi ei mainita aukioloaikoja?
Olen paikalla, kun minulla on asiakkaita, enkä juurikaan päivystä liiketilallani, joten on vaikeaa määritellä aukioloaikoja. Aikoja minulle voi varata pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin 8-20 ja lauantaisin 10-14.
Sinulla ei ole Personal Trainer koulutusta, mutta myyt PT palveluita, miten se voi olla mahdollista?
Personal Trainer eli yksilövalmentaja ei ole suojattu ammattinimike, joten kuka tahansa voi olla PT, mikä on hieman outoa ja vaarallistakin. Minulla on kuitenkin 210 opintopisteen fysioterapiakoulutus ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan tutkinto ja lähes kymmenen vuoden valmentajakokemus, joten olen pätevä valmentamaan ihmisiä.Personal Trainer koulutuksia on monenlaisia ja en ole vielä löytänyt koulutusta, joka toisi aidosti jotain uutta itselleni.
Minulla ei ole fysioterapialähetettä, voinko tulla?
Voit ilman muuta. Lääkärin lähete ei ole pakollinen mutta sen avulla voit hakea KELA-korvausta fysioterapiakerroista. Korvaus on tällä hetkellä 8 euroa per kerta.
Fysikaaliset hoidot eivät ole auttaneet aiemmin, miksi tulisin Kehonhuoltamo FixIt:iin?
Me emme tarjoa fysikaalisia hoitoja, eli passiivisia hoitoja, jossa hoidon antaa jokin laite. Esimerkkinä ultraääni- tai sähköhoidot. Nämä ovat pääasiallisesti tehottomia hoitoja, niiden hyödyistä ei ole tieteellistä näyttöä, joten en niitä käytä. Fysioterapia on paljon muuta kuin fysikaalisia hoitoja. Oma ajatusmaailmani fysioterapiasta on kovin erilainen, mitä esimerkiksi koulussa opetettiin. Hoito on erittäin kokonaisvaltaista ja perusteltua, en käytä "keittokirjahoitoa", jossa kaikki saavat samaa käsittelyä ja samanlaisia ohjeita.