Hei! Olen fysioterapeutti ja valmentaja Jari Tapio Rovaniemeltä!

Kun aloitin uraani, olen samassa tilanteessa kuin kaikki muutkin vastavalmistuneet. Minulla oli kaksi vaihtoehtoa, tehdä kuten kaikki muut tai tehdä asioita eri tavalla. Valitsin onnekseni jälkimmäisen. Tämä on kuljettanut minua ympäri Eurooppaa lukuisia kertoja esimerkiksi Englantiin ja Puolaan oppimaan alamme älykkäimmiltä tekijöiltä tietotaitoa, jota en ikinä uskonut olevan edes olemassa.

Olen onnekas kun saan tehdä tätä työkseni. Auttaa asiakkaitani, sekä kouluttaa muita alamme ammattilaisia ympäri Suomea.

Jos haluat toista mielipidettä tai erilaista näkemystä, olen mielelläni apunasi.


Jari Tapio

Fysioterapeutti, valmentaja ja kouluttaja. Lue lisää minusta klikkaamalla tästä.

Minun tarinani

ONGELMA


En ymmärtänyt kokonaisuutta

Olin aina ajatellut, että työskentelen lihasten, nivelten ja jänteiden parissa. Kun näin alaselkäkipuisen asiakkaan, automaattisesti halusin hoitaa kipeää alaselkää. En välittänyt muusta, koska en tiennyt, että minun pitäisi välittää. Turhauduin, kun kovasta työstä huolimatta en saanut haluamiani tuloksia asiakkaideni kanssa. Ymmärsin, että hoitofilosofiani oli aivan väärä.  

Päätin lähteä etsimään parempia vastauksia ulkomailta alamme parhailta tekijöiltä.

RATKAISU


Iso kuva

Mitä enemmän luin ja opiskelin, sitä enemmän tulin vakuuttuneeksi siitä, että ihminen on kokonaisuus, jota tulee kohdella sellaisena. Aloin ymmärtää paremmin aivoja ja autonomista hermostoa. Ihmettelin kuinka nämä olivat täysin ignoorattuja alallamme. Ymmärsin kuinka pelot ja stressi vaikuttavat kipujen syntyyn.  Yhtäkkiä moni aiemmin täysin mahdottomalta vaikuttanut asiakastapaus olikin selkeä. Hoitotulokseni lähtivät jyrkkään nousuun. Hämmästyin itsekin hyvistä tuloksista.

Tiesin löytäneeni jotain uutta ja erilaista.

Haluatko löytää juurisyyn oireisiisi?

Haluan auttaa Sinua. Joko aloitetaan?

Kokonaisvaltaisuus - Tavoitteellisuus - Tuloksellisuus

INTEGRAALINEN FYSIOTERAPIA

Integraalinen fysioterapia on termi, jolla kuvaan työskentelytapaani. Integraalinen fysioterapia ei ole keittokirjareseptejä ja valmiita ohjeita. Se on kuuntelua, ymmärtämistä, loogista päättelyä, päätösten tekoa ja tulosten arviointia.

Jokaisella asiakkaalla on erilainen tavoite tai unelma. Tämä määrittelee kuinka lähdemme tavoittelemaan niitä. Integraalisessa fysioterapiassa asiakas on kaiken keskiössä.

En tarjoa keittikirjapalveluita. Tämän vuoksi luokseni ei kannata tulla, jos haluaa vain rentouttavan hieronnan tai akupunktiota, vaikka käytänkin työssäni paljon erilaisia manuaalisia, käsin tehtäviä tekniikoita ja esimerkiksi neulojakin aina silloin tällöin. Tekniikat eivät ole minulle itseisarvo, vaan arvostan enemmän tuloksia.  En siis myy valmiita palveluja kuten hierontaa. Sen sijaan tarjoan ongelmanratkaisutaitoja kansainvälisellä tietotaidolla.

Ensimmäisen asiakkaan kanssa käytän ulkomailla opittuja taitojani, joita jotkut asiakkaani kutsuvat "voodooksi". Saattaa esimerkiksi olla, että vuosien liikerajoitus, kiristys tai kipu häviää vain muutamassa minuutissa.  Nämä eivät kuitenkaan ole mitään taikatemppuja, vaan tutkittuun tietoon ja erityisen tarkkaan ihmiskehon toiminnan tuntemiseen perustuvia tekniikoita, jotka toimivat nopeasti silloin kun ne ovat sopivia työkaluja asiakkaan tilanteeseen.  Ulkomailla näitä tekniikoita kutsutaan "toiminnalliseksi neurologiaksi".

Toisen asiakkaan kanssa tilanne voi olla aivan erilainen. Pitkäaikainen niska- tai selkäkipu voi olla vain oire kehon stressinsietokyvyn jatkuvasta ylittymisestä. Asiakkaan autonominen hermosto voi olla jatkuvassa taistele ja pakene tilassa. Saatamme käydä läpi elämässä olevia stressitekijöitä ja miettiä ratkaisuja, joiden avulla keho ei kokisi arkea niin stressaavana ja pääsisi palautumaan. Näitä voivat olla esimerkiksi erilaiset tietoisuusharjoitukset, hengityksen uudelleenopettelu tai esimerkiksi laadukkaampaan uneen pyrkiminen unihygienian avulla. 

Kolmannen asiakkaan kanssa opetamme asiakkaan keskushermostoa koordinoimaan paremmin hänen lihaksiaan. Saattaa olla, että asiakkaan takareidet ovat nukuksissa, jolloin selän ojentajat tekevät liikaa töitä ja jumiutuvat salitreeneissä. Seuraavana aamuna sängystä nouseminen on vaikeaa kun selkä on niin jäykkänä.Tämä vaatii taas aivojen uudelleenohjelmointia aktiivisen harjoittelun avulla.

Kuten huomaat näistä kolmesta esimerkistä, erilaisissa oireissa tarvitaan erilaisia ratkaisuja. 

Tässä muutamia arvosteluja joita olen saanut Facebookissa.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Yhteystiedot

040 145 1131

Voit laittaa viestiä myös Whatsappissa ja tavoitat lisäksi alla olevan palautelomakkeen kautta.

Sähköposti: info (at) kehonhuoltamo.fi

Viihtyisät tilani sijaitsevat Rovaniemen ydinkeskustassa Sampoaukiolla, osoitteessa Koskikatu 18A2. Samassa rakennuksessa on esimerkiksi suklaakahvila ja kultasepänliike. Käynti rakennuksen takaa, ovisummeri 2 ja portaat tai hissi seuraavaan kerrokseen

Auton saat kätevästi parkkiin Sampokeskukseen tai kauppakeskus revontuleen. Myös Jaakonkadulla on maksullisia kadunvarsipaikkoja.

En vastaa puhelimeen jos minulla on asiakas, mutta soitan aina takaisin.

Haluatko tietää sopivatko palveluni juuri Sinulle? Täytä alla oleva lomake ja palaan asiaan.

Nimi (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viestisi (pakollinen)

Roskapostivarmennus